Керівник львівського фонду за 8 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

Переправляв ухилянтів за кордон: у Львові затримали директора фонду

Директор благодійного фонду вносив дані ухилянтів до системи “Шлях”

У Львові правоохоронці затримали директора одного із благодійних фондів, який організував схему переправлення ухилянтів за кордон. 44-річний керівник за 8 тисяч доларів вносив дані військовозобов’язаних чоловіків до системи “Шлях”. Про це 28 жовтня повідомили у пресслужбі СБУ Львівщини.

Чоловіка затримали під час отримання хабаря

За даними правоохоронців, 44-річний керівник благодійного фонду за гроші вносив дані ухилянтів у систему “Шлях”, що дозволяло їм виїхати з України. За такі "послуги" він вимагав 8100 доларів США. Чоловіка затримали під час передачі цієї суми. З опублікованих фото видно, що його спіймали на парковці супермаркету, що у Сихівському районі міста.

“Використовуючи посаду фігурант організовував незаконне внесення даних чоловіка призовного віку до систем “Шлях”. Правоохоронці затримали ділка “на гарячому” під час одержання всієї суми неправомірної вигоди. Фігуранту повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України”, — йдеться у повідомленні.

Суд обрав запобіжний захід затриманому — тримання під вартою з можливістю внесення застави. Слідство триває для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми. За даними джерел LVIV.MEDIA йдеться про директора благодійного фонду “Живець Черче” Ярослава Гладуна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності