На Львівщині нацгвардійцям передали чергову партію FPV-дронів

Дрони для Нацгвардії

На їх виготовлення з обласного бюджету виділили 584 тисяч гривень

У п’ятницю, 25 жовтня, бійцям військових частин Національної гвардії України передали 32 FPV-дрони. Безпілотники мають велику дальність польоту та оснащені нічними камерами для виконання бойових завдань. Про це повідомила Львівська ОВА.

Дрони виготовило підприємство “Рарог Аероспейс”. Раніше воно спільно з благодійною організацією “Фонд наступу” та волонтером Олегом Дукасом звернулись до ОВА з проханням підтримати процес виробництва. Загальна вартість переданих безпілотників становить 1 мільйон 168 тисяч гривень, з них 584 тисячі – кошти обласного бюджету.

У ЛОВА нагадали, що в рамках обласної Програми підвищення конкурентоспроможності на безповоротній основі надають фінансову підтримку підприємствам у розмірі 50% від загальної суми (від 100 до 300 тис. грн), необхідної для виробництва товарів для ЗСУ. Якщо загальна вартість товарів перевищує 600 тис. грн, то залишок від суми підприємствам оплачують волонтерські організації. У 2024 році на цей напрям у Програмі підвищення конкурентоспроможності передбачили майже 12 мільйонів гривень на виготовлення понад 1200 дронів та БПЛА.

Нагадаємо, 25 жовтня представники благодійного фонду Козицького, компанії-виробника Besomar та 1020 окремого зенітного ракетно-артилерійського полку підписали меморандум про співпрацю. Фонд Козицького повністю профінансує виробництво 70 комплексів БПЛА Besomar, а також навчання майбутніх операторів дронів. Безпілотники українського виробництва призначені для перехоплення і знищення ворожих ударних та розвідувальних дронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності