Американський хірург Девід Лоу за два дні прооперував в Охматдиті 10 дітей

Доктор Лоу

Більшість пацієнтів приїхали до Львова з різних міст України

Американський хірург доктор Девід Лоу провів 10 складних операцій в Центрі дитячої медицини лікарні “Охматдит”. Під час своєї благодійної місії він також проконсультував понад 30 маленьких пацієнтів з різних регіонів України. Про це 25 жовтня повідомив Департамент охорони здоров’я Львівської ОВА.  

Разом з доктором Лоу зі США до Львова приїхали також спеціалісти з Києва та Одеси, аби побачити унікальні операції рідкісних вроджених вад обличчя, шиї та кінцівок та інші складні випадки. Команда спільно з американським хірургом обговорювала та оперувала, обираючи найкращу тактику лікування.

За два дні ми провели 10 операцій, щодня проводили в операційній по 12 годин. Але це вартувало побачити радісні сльози батьків та усмішки пацієнтів, адже за деякі випадки в Україні не брався ніхто. Для цих дітей операції були єдиним шансом”, — зазначила щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична. 

У цій місії був один із моїх вчителів, доктор Девід Лоу, з яким ми виконали 5 складних операцій діткам з судинними аномаліями, мальформаціями, а також другий етап отопластики дівчинці, якій спільно ще в лютому цього року сформували вушко з реберних хрящів. Дякуємо доктору Девіду Лоу за приїзд у наш Центр, переданий безцінний досвід, доброту та підтримку”, — наголосила дитяча судинна хірургиня Юлія Хомин. 

Більшість пацієнтів приїхали до Львова з різних куточків України (Кривий Ріг, Дніпро, Житомир) і залишатимуться тепер під постійним наглядом фахівців Центру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності