У Дрогобичі відкрили реабілітаційний центр для воїнів та постраждалих від війни

У Дрогобичі відкрили реабілітаційний центр для воїнів та постраждалих від війни

У медзакладі можна пройти фізичну, мовленнєву та ерготерапію, соціальну адаптацію, отримати психологічну і психіатричну допомогу. Послуги безкоштовні

У Дрогобичі запрацювало відділення комплексної реабілітації. Там системно надаватимуть реабілітаційну допомогу воїнам і всім, хто постраждав внаслідок війни. Про це 25 жовтня повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Це відділення є підрозділом Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Одночасно в стаціонарі тут зможуть прийняти до 30 людей. Амбулаторно за скеруванням прийматимуть всіх, хто цього потребує”,— йдеться у повідомленні.

У медзакладі є можливість пройти фізичну, мовленнєву та ерготерапію, соціальну адаптацію, отримати психологічну і психіатричну допомогу. “За кожним пацієнтом закріплюють мультидисциплінарну команду з досвідчених фахівців”, — зазначив Максим Козицький.

Під час облаштування відділення з обласного бюджету скерували майже два мільйони гривень на спеціальний ліфт і ерготерапевтичні меблі. Загалом з 2022 року на розвиток обласної психіатричної лікарні виділили понад 200 мільйонів гривень.

“Проблеми з психічним здоров’ям – це ті проблеми, які війна вивела на одне з перших місць в нашій державі. На жаль, вони залишатимуться з нами ще довго. Наше завдання – подбати, щоб в Україні було достатньо кваліфікованих фахівців у цій галузі і щоб вони мали все необхідне для якісної роботи”, — написав начальник Львівської ОВА.

Фонд “Пацієнти України” скерував не проєкт понад 4 мільйони гривень.Послуги з реабілітації у цьому відділенні для пацієнтів безоплатні. Їх повністю покриває НСЗУ в межах Програми медичних гарантій.

Нагадаємо, у Львові планують створити сад для реабілітації військових та постраждалих від війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності