Суд у Сокалі оштрафував прикордонника через телефон на службі

Суд у Сокалі оштрафував прикордонника за користування телефоном на службі

Прикордонник сплатить 17 тис. штрафу

Сокальський райсуд визнав винним прикордонника, який користувався телефоном під час нічного чергування. За порушення правил несення прикордонної служби порушник сплатить 17 тис. грн штрафу. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у четвер, 24 жовтня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, випадок трапився на прикордонній заставі близько 1:30 год, 25 серпня. Під час перевірки офіцер внутрішньої безпеки виявив, що молодший інспектор прикордонної служби “використовував власний мобільний телефон у розважальних цілях”. Через це солдат не вів належне спостереження за місцевістю за допомогою камер відеоспостереження, порушивши тим самим Дисциплінарний статут ЗСУ та військову присягу.

Прикордонник пояснив, що користувався телефоном через втому

В судовому засіданні прикордонник свою вину не визнав. “В судовому засіданні вину не визнав та пояснив, що того дня виконував наказ з охорони державного кордону, в нічний час доби був втомлений тому офіцеру здалося що він відволікся від несення служби та використовував свій мобільний телефон. Просить визначити мінімальне покарання,” — йдеться в постанові.

Суддя Фарина Л.Ю. призначив порушнику штраф — 17 000 грн. Від сплати судового збору військовослужбовця звільнили. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, на початку вересня на Львівщині судили прикордонницю за незадовільний стан зброї. Також раніше, у серпні, прикордонника судили за загублений дрон під час служби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності