Львівська міськрада виселила гаражний кооператив із самовільно зайнятої землі

Львівська міськрада виселила гаражний кооператив із самовільно зайнятої землі

Суд зобов’язав гаражний кооператив демонтувати огорожу

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради до Гаражного кооперативу “Сихів-20” і зобов’язав звільнити комунальну земельну ділянку на вулиці Антонича. Відтак “Сихів-20” має демонтувати паркан і шлагбаум, про це йдеться у рішенні, яке оприлюднили у середу, 23 жовтня, у Єдиному державному реєстрі.

Гаражний кооператив загородив ділянку

За матеріалами справи, гаражний кооператив самовільно зайняв комунальну територію площею 0,3398 га на вул. Антонича, 11, без дозвільних документів та правових підстав. Під час обстеження ділянки у травні 2024 року комісія виявила, що доступ до неї обмежений. Представники кооперативу в суді підтвердили факт використання земельної ділянки без дозволів.

Відтак суд, дослідивши матеріали справи, зобов’язав кооператив демонтувати металеві ворота, шлагбаум та сітчасту огорожу, які встановлені по периметру земельної ділянки. Окрім демонтажу конструкцій, “Сихів-20” має сплатити 3028 грн судового збору. Рішення суду можна оскаржити, подавши апеляцію.

“Сихів-20” самовільно займав ділянку не вперше

До слова, раніше Львівська міськрада через суд домоглася звільнення землі тим же кооперативом у 2017 році. Тоді земельну ділянку площею 0, 2264 га вартістю понад 787 тис. грн, що на вул. Антонича, 20а, повернули територіальній громаді і стягнули з “Сихів-20” понад 11 тис. грн заподіяної шкоди.

За даними аналітичної системи YouControl, ГК “Сихів-20” існує майже 33 роки та зареєстрований на вулиці Антонича. Керівником кооперативу є Артур Могила.

Нагадаємо, у вересні Львівська міськрада відсудила у компаній понад 5 млн грн боргу за оренду землі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності