На Львівщині затримали організаторку “білого квитка” ухилянту за 18 тис. доларів

В Шептицькому затримали організаторку “білого квитка” ухилянту за 18 тис. доларів

40-річна мешканка Жовківщини обіцяла допомогти виготовити документи для перетину кордону

Мешканку Жовківщини затримали за переправлення військовозобов’язаного за кордон. 40-річна жінка за 18 тис. доларів обіцяла “білий квиток” ухилянту. Про це повідомили у вівторок, 22 жовтня, у Спеціалізованій прокуратурі зі сфери оборони Західного регіону.

Затримана радила пройти лікування, щоб підтвердити фейковий діагноз

За даними прокуратури, 40-річна підозрювана за 18 тис. доларів обіцяла військовозобов’язаному допомогти незаконно перетнути кордон за допомогою так званого “білого квитка”, який видають непридатним до служби за станом здоров’я.

“Встановлено, що вона радила “клієнту” кілька разів фіктивно “пролікуватися” у медзакладі для підтвердження неіснуючого діагнозу, а також запевняла, що допоможе виготовити всі необхідні для виїзду до країн Євросоюзу документи,” — зазначили у прокуратурі.

Зловмисницю затримали під час одержання грошей. Наразі їй вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави.

Як додали у поліції, жінці повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Їй загрожує позбавлення волі терміном до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно у Львові затримали директора місцевого благодійного фонду, який за 15 тис. доларів переправляв ухилянтів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності