У Львівському медичному університеті дерусифікують навчальні програми

Львівський національний медичний університет

Під час війни у виші вважають неприпустимим використовувати подібні джерела

У Львівському національному медичному університеті почали терміновий перегляд освітніх програм і навчальних планів. Із них вилучають посилання на застарілу і російськомовну літературу, відеокурси, методичні матеріали. Про це 18 жовтня повідомили на сайті медуніверситету.

Таке рішення було ухвалене на останньому засіданні Вченої ради університету, на якій обговорювалося питання використання у будь-якому форматі у навчальному процесі російських джерел. В університеті також засудили використання одним із викладачів вишу під час лекції для студентів спеціальності “Терапія та реабілітація” відеоматеріалів російського походження.

Вважаємо таку практику неприйнятною й недостойною з огляду на майже трирічну агресію проти нашої країни з боку Росії, тисячі загиблих й понівечених на фронтах. А особливо, коли йдеться про спеціальність, фахівці якої покликані допомагати жертвам цієї війни як серед військових,  так і цивільного населення”, — заявили в медичному університеті.

Тому на Вченій раді вишу всьому професорсько-викладацькому складу доручили негайно переглянути освітні програми та навчальні плани щодо можливої присутності посилань на застарілу чи російськомовну літературу. Контролюватимуть цей процес керівники факультетів та кафедр.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності