На Яворівщині громаді повернули водосховище вартістю понад 4,7 млрд грн

На Яворівщині громаді повернули водосховище вартістю понад 4,7 млрд грн

В межах Яворівської громади розташоване водосховище площею понад 130 га

Яворівській територіальній громаді повернули місцеве водосховище. Його вартість складає понад 4,7 млрд грн. Апеляційний суд підтвердив рішення Господарського суду, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури, 18 жовтня.

Підприємство незаконно користувалось водосховищем

Підприємство тривалий час незаконно використовувало водосховище для здійснення рибогосподарської діяльності і отримувало за це прибуток. При цьому, фірма не уклала договір про оренди та не платила.

Використання водного об’єкта із зайнятими ним землями водного фонду всупереч встановленому законодавством порядку суперечить інтересам держави у сфері ефективного і раціонального використання природних ресурсів. Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволено в повному обсязі” — йдеться в повідомленні прокуратури.

На рішення суду підприємство подавало апеляцію. Суд апеляційної інстанції залишив рішення Господарського суду без змін. На сьогодні рішення суду виконано і земельну ділянку з водосховищем повернуто у фактичне володіння, користування та розпорядження Яворівської міської ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності