Хотіли вивезти за кордон: на Львівщині БЕБ конфіскувало сигаретну лінію

Хотіли вивезти за кордон: на Львівщині конфіскували сигаретну лінію

Орієнтовна вартість сигаретної лінії складає 20 млн грн

На Львівщині правоохоронці зупинили спробу нелегального вивезення апарату для виготовлення сигарет. Орієнтовна вартість сигаретної лінії складає понад 20 млн грн. Про це 18 жовтня повідомила пресслужба БЕБ у Львівській області.

Зупинили вантажівку на “Краковці”

Детективи БЕБ разом з прикордонниками зупинили вантажівку з сигаретним обладнанням на пункті пропуску “Краковець — Корчова”. Сигаретну лінію у розібраному вигляді намагались експортувати до Чехії, як обладнання для пакування харчів.

Під час огляду причепа вантажівки детективи БЕБ виявили складові частини комплексу. Його орієнтовна вартість становить понад 20 млн грн. Вилучене обладнання передано на матеріально-відповідальне зберігання. Призначено низку судових експертиз” — йдеться в повідомленні БЕБ. Досудове розслідування триває.

Як зазначила пресслужба Львівської митниці, вантажівку DAF затримали ще 9 жовтня. Згідно з товаросупровідними документами, автомобіль переміщував “обладнання для пакування харчових сипучих продуктів” на адресу однієї з чеських фірм. Загальна вартість товару, згідно з рахунком-фактурою, складала близько 710 тис. грн. Однак під час огляду вантажівки працівники митниці встановили, що замість заявленого в декларації товару в транспорті була комплексна система для виготовлення та упакування сигарет в розібраному стані, вагою майже 12 тонн. Загальна вартість такого вантажу — майже 10 млн. грн.

Крім того, 15 жовтня на митному посту “Городок” працівники митниці провели переогляд іншої вантажівки, яка згідно з поданою до митного контролю документації, також переміщувала “Обладнання для пакування харчових, сипучих продуктів» в розібраному вигляді. Товар адресувався чеському підприємству, а відправником значилась львівська фірма” — йдеться в повідомленні митниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності