Водій Peugeot уник покарання за ДТП з поліцейським мотопатруля біля Львова

На Львівщині водій Peugeot уник покарання за ДТП з патрульним мотоциклістом

Через зіткнення патрульний отримав травми середнього ступеня тяжкості

Пустомитівський районний суд Львівської області звільнив від покарання Степана С., який збив поліцейського з мотопатруля. Внаслідок зіткнення потерпілий отримав травми середнього ступеня тяжкості, які призвели до тривалого розладу здоров`я. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 17 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Вчинив ДТП і не визнав своєї вини

Дорожньо-транспортна пригода трапилась ще в липні 2021 року на перехресті дороги “Київ — Чоп” та вул. Карла Мікльоша, що на виїзді з міста. Обвинувачений на Peugeot 308 порушив ПДР і не надав переваги в русі патрульному на Suzuki SV 650, який рухався у зустрічному напрямку. Через зіткнення мотоцикліст отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

На суді Степан С. своєї вини не визнав. На його думку, ДТП сталась з вини мотоцикліста, бо він перевищив швидкість, а якби він рухався з дозволеною швидкістю, то він би мав можливість уникнути зіткнення. “Також обвинувачений вказав, що за легковим автомобілем червоного кольору знаходилась фура, тому перед початком вказаного маневру йому повною мірою не було видно, що відбувається на правій смузі руху. Тому він зупинився на лівій смузі, щоб пересвідчитись, що у вказаній смузі не рухаються транспортні засоби. Коли він побачив, що права смуга вільна — він поїхав” — йдеться у вироку.

Попри це, суд вважає, що вина Степана С. повністю підтверджена. Потерпілий на суді зазначив, що не перевищував швидкість і перед зіткненням гальмував. Крім того, свідки вказали, що саме водій машини винний у зіткненні.

Відтак суд визнав Степана С. винним та призначили йому 85 тис. грн штрафу з позбавленням права керувати всіма видами транспорту на два роки. Втім суд звільнив підсудного від покарання у зв`язку зі спливом строків давності. Також суд зобовʼязав стягнути з підсудного близько 25 тис. грн за залучення судових експертів. На вирок можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності