З початку року львівським прикордонникам пропонували 1,7 млн грн хабарів

З початку року львівським прикордонникам пропонували 1,7 млн грн хабарів

Найбільша сума запропонованого хабаря за раз складала 9 тис. доларів — майже 400 тис. грн

За десять місяців цього року прикордонникам Львівського загону загалом пропонували 1,7 млн грн хабарів для незаконного перетину кордону. Зокрема сума найбільшої пропозиції для незаконного виїзду з країни складала майже 400 тис. грн. Про це у середу, 16 жовтня, повідомили Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

За словами прикордонників, хабарі на суму понад 1,7 млн гривень пропонували як в національній, так і в іноземній валюті. “В усіх випадках про порушників наші співробітники поінформували компетентні органи. Державна прикордонна служба України має нульову толерантність до корупції. Військовослужбовців, які відмовилися від неправомірної вигоди, заохотили грошовими преміями”, — зазначила начальниця групи запобігання та виявлення корупції 7 прикордонного Карпатського загону Валентини Скред.

Прикордонники цьогоріч не взяли хабарів від 131 людини. Найбільші пропозиції зафіксували тричі:

  • у лютому та березні 9 000 доларів пропонували прикордонникам у пункті пропуску “Краківець“ та “Шегині”
  • у вересні 4 000 доларів пропонували в пункті пропуску “Угринів”

Підкупити прикордонників намагалися задля незаконного виїзду з України, зокрема й за підробленими документами. Також серед порушників були й ті, які не надали необхідних документів для перетину кордону, а також подорожні, які за хабар хотіли уникнути адміністративної відповідальності.

До слова, за хабар службовій особі, зокрема прикордонникові, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує штраф або обмеження чи позбавлення волі на чотири роки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності