Солдат з Львівщини отримав 7 років в’язниці за “білий квиток” ухилянту

Солдат з Львівщини отримав 7 років в’язниці за “білий квиток” ухилянту
Фото: Фото умовне

Свою вину військовий не визнав, нібито вигадав історію, щоб повернути гроші від боржника

Трускавецький міський суд визнав винним солдата в організації незаконного переправлення ухилянта через кордон. На судовому засіданні військовий свою вину заперечив, нібито історія з допомогою в переправці неправдива й так він хотів отримати гроші від боржника. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у вівторок, 15 жовтня, у Єдиному державному реєстрі.

Військовий обіцяв допомогти ухилянту за 6 тис. доларів

За матеріалами справи, у минулого року військовослужбовець зустрівся з чоловіком і повідомив, що може допомогти йому виїхати за кордон за 6 тис. доларів. Суму слід було передати двома траншами. Першу частину, 2300 доларів, треба було заплатити в Україні, решту — вже після виїзду за кордон. За ці гроші ВЛК мала би визнали чоловіка непридатним до військової служби за станом здоровʼя, тож він зміг би безперешкодно виїхати з країни.

Свідок звернувся до правоохоронців і надалі діяв під їхнім контролем. Відтак обвинуваченого військового затримали одразу після отримання грошей. Солдат в судовому засіданні вини не визнав, мовляв, свідок був винен гроші його знайомому і історія з допомогою виїзду за кордон була вигадана, щоб забрати гроші в боржника.

“Незважаючи на не визнання обвинуваченим ОСОБА_3 вини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, винність ОСОБА_3 в кримінальному правопорушенні, вчиненому при викладених вище обставинах, доведена та підтверджується сукупністю зібраних та досліджених в судовому засіданні доказів,” — зазначили у документі.

Відтак, суддя Віталій Г. визнав військовослужбовця винним і призначив покарання — 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок можна оскаржити протягом 30 днів.

Нагадаємо, нещодавно офіцера з Львівщини оштрафували за незаконні виплати військовим, які пішли в СЗЧ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності