Понад 11 тис. людей евакуювали через масові фейкові замінування на Львівщині

Понад 11 тис. людей евакуювали через масові фейкові замінування на Львівщині

Загалом 14 жовтня правоохоронці отримали 240 повідомлень про замінування

У понеділок, 14 жовтня, правоохоронці отримали 240 повідомлень про замінування цивільних та адміністративних будівель у Львові та області. Загалом через це довелося евакуювали понад 11 тисяч людей. Інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОВА та у поліції Львівської області.

Усі повідомлення були фейковими

Невідомі повідомляли про замінування лікарень, навчальних закладів, готелів, адміністрацій, пошти та кафе. Загалом правоохоронці зафіксували 240 повідомлень у Львові та області. Слідчо-оперативні групи оглянули 202 об’єкти. Усі виклики виявились хибними.

“На Львівщині також надходили такі повідомлення. Усі вказані будівлі були оглянуті разом з прилеглими територіями. Жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було”, — зазначили журналістам у пресслужбі поліції Львівської області.

Через повідомлення про фейкові замінування довелось проводити евакуацію. Йдеться про 11 153 людей, яких виводили з будівель.

Про замінування повідомляли по всій країні

До слова, повідомлення про замінування були не лише на Львівщині, а й по всій Україні. За даними Нацполіції, правоохоронці опрацювали 2000 викликів, усі виявились хибними. “Такі повідомлення — це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів”, — зазначили у поліції.

Нагадаємо, за повідомлення про фейкове замінування загрожує кримінальна відповідальність — до восьми років позбавлення волі за ст. 259 Кримінального кодексу України. Нещодавно суд у Львові визнав винним учня, який від імені свого викладача повідомляв поліції про нібито замінування різних громадських місць у Львові. Також нещодавно правоохоронці затримали псевдомінера львівського залізничного вокзалу та готелю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності