У мешканця Львівщини конфіскують вівчарку через загризеного собаку

У мешканця Львівщини конфіскують вівчарку через загризеного собаку

Вівчарка загризла собаку породи ягдтер’єр

Старосамбірський районний суд визнав винним хазяїна вівчарки у порушенні правил утримання тварин. Пес без намордника напав на собаку породи ягдтер’єр і загриз його. Відтак суддя постановив конфіскувати тварину у порушника та накласти на нього штраф, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 14 жовтня, у Єдиному судовому реєстрі.

Собака загриз ягдтер’єра на Старосамбірщині

Згідно з матеріалами справи, випадок трапився 19 серпня в одному з сіл Старосамбірського району. Вівчарка без намордника Ігоря У. напав на ягдтер'єра. “Неналежно утримував свого собаку породи вівчарка, оскільки цього дня собака, будучи без намордника, загриз собаку породи ягдтер`єр”, — йдеться у постанові.

Хазяїн вівчарки не визнав свою провину, мовляв, пес не агресивний: “Пояснив, що того дня його не було вдома, він знаходився на стаціонарному лікуванні. Крім того, стверджує, що належним чином утримує свого собаку, його собака не є агресивним”.Однак суд, розглянувши всі докази, визнав власника пса винним у порушенні правил утримання собак, що спричинило шкоду майну іншої особи. Так, Ігор У. сплатить штраф — 1700 грн. Крім того, вівчарку чоловіка конфіскують. Також порушник сплатить 606 грн судового збору. Постанову можна оскаржити, подавши апеляцію.

Нагадаємо, нещодавно у Львові 84-річний чоловік палицею до смерті забив собаку. Відео вбивства набуло суспільного резонансу, відтак поліція відкрила кримінальну справу за фактом жорстокого поводження з тваринами. Як згодом повідомляв LVIV.MEDIA, чоловік не був господарем тварини. Львів’янин погодився на прохання знайомої вбити її собаку, мовляв, той хворий.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності