Директор школи на Львівщині не зміг оскаржити постанову щодо призначення родичів вчителями

Директор школи на Львівщині не зміг оскаржити постанову щодо призначення родичів вчителями

Директора раніше оштрафували за призначення дружини вчителькою математики, а сина — вчителем інформатики

Директор школи на Золочівщині намагався оскаржити постанову, за якою суд визнав його винним у конфлікті інтересів. Як раніше повідомляв LVIV.MEDIA, йдеться про Антіна Максиміва — директора Задвір'янського ОЗЗСО I-III ст., якого суд постановив оштрафувати чоловіка за призначення дружини та сина вчителями у школі, якою керує. Буський районний суд не задовольнив скаргу чоловіка, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі 9 жовтня.

Директора Задвір’янської школи оштрафували на 3400 грн

За матеріалами справи, у 2022 році директор Задвір'янської школи, Антін Максимів, підписав одразу два накази, якими затвердив на посадах вчителів свою сім’ю. Так призначив вчителем інформатики свого сина, а на посаду вчителя математики — свою дружину. Таким чином Максимів порушив дві частини закону про запобігання корупції: не запобіг конфлікту інтересів та не повідомив про нього у місцевий відділ освіти. Відтак на початку вересня Антіна Максиміва суд визнав винним та постановив оштрафувати на 3400 грн.

Втім, директор школи подав апеляцію, зазначивши, що справу розглядали незаконно, а саме — без його участі. “Місцевий суд провів судове засідання без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, незважаючи на його перебування на лікарняному, крім цього, неналежно та неповно з’ясував усі фактичні обставини справи та не дослідив і не надав належної оцінки доказам та обставинам справи, підійшов формально до вивчення обставин справи, не сприяв повному об’єктивному та неупередженому її розгляду, грубо порушив право на захист,” — зазначив адвокат підсудного.

Суд не знайшов підстав для скасування постанови

Попри це, суддя не знайшов підстав для того, щоб скасувати постанову щодо Максиміва. “Такі доводи не можуть визнаватися підставою для скасування постанови, а порушені його права поновлені шляхом подачі апеляційної скарги та забезпечення участі останнього в апеляційному розгляді”, — йдеться у постанові. Відтак скаргу директора Задвір’янської школи залишили без задоволення.

За даними аналітичної системи YouControl, Антін Максимів керує школою у Задвір’ї з 2020 року. Його дружиною є Наталія Максимів. За 2023 рік директор задекларував більше пів мільйона зарплати за основним місцем роботи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності