Суд зобовʼязав міську раду на Львівщині передати прикордонну земельну ділянку ДПСУ

Суд зобовʼязав міську раду на Львівщині передати прикордонну земельну ділянку ДПСУ

Спірна земельна ділянка площею 19,6 га розташована в прикордонній смузі з Польщею

Господарський суд Львівської області розглянув позовну заяву Адміністрації Державної прикордонної служби України до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області та Белзької міської ради. Прикордонники хотіли отримати земельну ділянку на кордоні з Польщею, яку незаконно передали Белзькій міськраді. Про це йдеться у рішенні, яке оприлюднили 10 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Земельна ділянка в прикордонній смузі

В грудні 2020 року Держгеокадастр передав у комунальну власність Белзькій міській раді низку земельних ділянок, які розташовані в прикордонній смузі з Польщею. Як зазначає прокуратура, землі в межах прикордонної смуги повинні надаватися в постійне користування військовим частинам ДПСУ. Попри це, Белзька міська рада провела аукціон та передала переможцю спірну земельну ділянку площею 19,6 га в оренду на 10 років.

Прокуратура вважає, що прийняття рішення про передачу земельної ділянки у комунальну власність, унеможливлює забезпечення неналежного захисту державного кордону. Таким чином, управління Держгеокадастру надало у власність Белзької міської ради земельну ділянку з грубим порушенням вимог земельного законодавства” — йдеться у рішенні.

На суді представники Держгеокадастру та Белзької міської ради заперечили проти позову. Вони стверджують, що зазначена земельна ділянка не призначена для оборони. Крім того, представник міськради стверджував, що прокуратура вводить суд в оману.

Вивчивши матеріали справи, суд задовольнив позов прикордонників і зобовʼязав витребувати земельну ділянку площею 19,6 га із незаконного володіння Белзької міської ради. Також міська рада та управління Держгеокадастру повинні заплатити понад 3,6 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності