Офіцера з Львівщини оштрафували за незаконні виплати військовим, які пішли в СЗЧ

Офіцера ЗСУ оштрафували за незаконні виплати військовим, які пішли в СЗЧ
Фото: Фото умовне

Офіцер неправильно вів облік особового складу батальйону

Яворівський районний суд визнав винним офіцера штабу 3 механізованого батальйону військової частини за недбале ставлення до військової служби. Офіцер неправильно вів облік особового складу й через це трьом військовослужбовцям, які самовільно залишили військову частину, нарахували по 100 тис. грн зарплатні. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 10 жовтня у Єдиному судовому реєстрі.

Загалом військовим, які пішли в СЗЧ, виплатили понад 300 тис. грн

Згідно з матеріалами справи, у період з травня по серпень 2022 року, офіцер неналежно вів облік особового складу батальйону. Це призвело до безпідставної виплати грошового забезпечення трьом військовослужбовцям, які самовільно залишили військову частину. Загальна сума незаконних виплат склала понад 369 тисяч гривень.

Суд встановив, що своїми діями офіцер порушив вимоги Статуту внутрішньої служби ЗСУ, Дисциплінарного статуту ЗСУ та інших нормативних документів щодо обліку особового складу та виплати грошового забезпечення.

Відтак суддя призначив порушникові штраф — 2465 грн, додатково з офіцера стягнули судовий збір розміром 606 грн. Постанову суду можуть оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині на 5 років тюрми засудили військового за самовільне залишення частини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності