Рибалку з Львівщини оштрафували за вилов одного вирезуба причорноморського

Рибалку з Львівщини оштрафували за вилов одного вирезуба причорноморського

Рибина занесена до Червоної книги України як вид, що зникає

Жидачівський райсуд визнав винним рибалку зі Стрийщини, який виловив одного червонокнижного вирезуба причорноморського. Даний вид занесений до Червоної книги України і виловлювати таку рибу заборонено. Відтак чоловікові суд призначив штраф, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у четвер, 10 жовтня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, Володимир К. вранці 4 вересня ловив рибу на річці Дністер у селищі Журавно. Спіймавши вирезуба причорноморського, вагою майже два кілограми, рибалка забрав його з собою додому, замість того, щоб випустити. “Спіймав особину, занесену в Червону книгу України, вирезуб причорноморський 1 шт. і помістив її у власний садок, не вживши при цьому заходів негайного її повернення в природне середовище, чим порушив пп.3 п.5 розділу ІV Правил любительського рибальства,” — йдеться у постанові.

Рибу повернули назад у воду

Відтак на порушника склали протокол, а виловлену червонокнижну рибу — повернули у річку.

На судове засідання порушник не з’явився. Суддя призначив рибалці штраф — 680 грн. Крім того, він має сплатити 606 грн судового збору. Постанову можна оскаржити, подавши апеляцію.

Вирезуб причорноморський

За даними рибоохоронного патруля, вирезуб причорноморський отримав свою назву завдяки міцним глотковим кісткам з потужними зубами. Ними він здатен розчавити досить великі раковини молюсків. Може важити до восьми кілограмів та мати довжину тіла до 71 сантиметра. Тривалість життя цього виду риб — до десяти років.

“Чисельність вирезуба причорноморського дуже низька. Трапляється одиничними особинами, хоча раніше був звичайним об’єктом промислу … Одним із заходів, спрямованих на збереження вирезуба, є заборона його вилову,” — зазначили рибоохоронці.

Вирезуб занесений до Червоної Книги як вид, що зникає, тож ловити її — заборонено.

Нагадаємо, на початку вересня ще один рибалка з Львівщини отримав штраф за вилов однієї краснопірки звичайної.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності