Дрогобич під час святкувань зібрав понад мільйон гривень на ЗСУ: купили 100 дронів

Дрони

Дрогобич закупив 100 FPV дронів та два автомобілі для захисників України

У Дрогобичі з нагоди 933-річчя міста організували благодійну акцію – “Мільйон на ЗСУ”, метою якої було об’єднання сил влади, громади та бізнесу задля збору коштів для підтримки українських воїнів. Про це 10 жовтня повідомили у Дрогобицькій міській раді.

“Місто поставило перед собою амбітну мету – з усіх заходів, які проходили в межах відзначення Дня міста, а також під час відзначення патріотичних свят таких, як День прапора та День Незалежності України, зібрати якомога більшу суму для підтримки воїнів”, — йдеться у повідомленні міськради.

До акції були залучені всі мешканці громади. Збір коштів відбувався у закладах освіти, під час культурно-мистецьких заходів та аукціонів, благодійні внески здавали посадовці міської ради, мешканці громади кидали гроші в скриньки, або перераховували їх на карткові рахунки Благодійного Фонду Веселого.

“Суттєво підсилив акцію соціально відповідальний бізнес Дрогобича, який долучився фінансово, а також розмістив скриньки для збору коштів у закладах харчування “Тарантіно”, “Кабінет”, “Франко”, “Budu CheBöREK”, “Тареля” та кав’ярні “Кавун”. А Дрогобицька книжкова фабрика долучилась до акції, шляхом придбання чотирьох FPV дронів”, — розповіли у міськраді.

“Всі заходи, екскурсії, майстер-класи, ярмарки, які ми проводили в громаді були присвячені одній спільній меті – підтримці воїнів та наближенні нашої перемоги. Ця акція була б неможливою, якби не згуртованість та системна робота всіх дотичних. Наш збір складається з маленьких і великих пожертв багатьох людей, але кожна гривня в ньому є важлива”, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Загалом впродовж акції Дрогобичу вдалось зібрати 1 млн 346 тис 375 грн 80 копійок.

За зібрані кошти місто вже придбало:

  • 80 штук 7-дюймових FPV дронів.
  • 20 штук 10-дюймових FPV дронів.

“Загалом 100 FPV дронів з батареями закупили та в ближчому часі передадуть військовим підрозділам, які виконують бойові завдання з захисту України на передових позиціях фронту”, — йдеться уповідомленні.

Окрім придбання дронів, Дрогобич закупив два автомобілі марки Volkswagen транспортер (T4). Їх придбали в Польщі за 19 700 злотих – автівки вже прямують в Україну. На залишку збірки залишилось 146 тис. 345 грн, які будуть скеровані на потреби одного з військових підрозділів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності