Мешканець Дрогобича зберігав вдома понад 20 російських гранат і тротил

Вилучені зброя та боєприпаси

Правоохоронці викрили торговця трофейною зброєю і боєприпасами

Поліцейські Тернопільщини ліквідували канал надходження трофейної російської зброї та боєприпасів у західні регіони України. Серед іншого вони реалізовувалися й на Львівщині. Про це 9 жовтня повідомила поліція Тернопільської області.

Незаконний бізнес кілька місяців тому організував 26-річний житель Житомирщини. Зброю із зони ведення бойових дій йому надсилали друзі, а зберігав він її у своєму приватному будинку. Як заявили в СБУ, потенційних клієнтів зловмисник знаходив у мережі Інтернет. Передусім це були особи з кримінального середовища, які цікавилися можливістю здобути вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

Як зазначили в поліції, клієнтами підозрюваного були жителі Тернопільської, Львівської, Полтавської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Житомирської областей. Один із покупців — 51-річний житель Дрогобича придбав у торговця зброєю понад 20 гранат разом із запалами та майже кілограм тротилових шашок. Усе це дрогобичанин зберігав у квартирі, обладнавши там спеціальний схрон.

Загалом під час спецоперації працівники поліції спільно із представниками СБУ провели дев'ять обшуків на території п'яти областей. Правоохоронці вилучили:

  • 2 автомати АК-74;
  • постріл до протитанкового гранатомета РПГ-7;
  • підствольний гранатомет ГП-25;
  • 6 гранатометних пострілів;
  • 29 ручних бойових гранат із запалами до них;
  • мінометну міну калібру 120 мм;
  • вибухові речовини з підривачем;
  • майже 4 тис. набоїв різного калібру.

Усю зброю та вибухонебезпечні предмети направили на експертизу. Обом чоловікам оголосили підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Їм загрожує позбавлення волі на строк до семи років. Правоохоронці встановлюють осіб, які постачали зброю жителю Житомирщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності