Мешканка Львівщини місяць тримала психічнохворого брата прикутим ланцюгом до ліжка

На Львівщині жінка приковувала свого психічнохворого брата ланцюгом до ліжка

Вона прив’язувала брата за ногу до ніжки ліжка і не давала достатньо їжі та ліків

У селі на Стрийщині жінка впродовж місяця тримала свого психічнохворого брата прикутим ланцюгом до ліжка. Вона також обмежувала брата з інвалідністю у їжі та ліках, йдеться в ухвалах, які опублікували у Єдиному державному реєстрі. Тим часом у поліції триває слідство.

Випадок трапився у селі Тернопілля, що на Стрийщині. Як розповів у коментарі LVIV.MEDIA староста села Андрій Кохан, йдеться про місцеву сім’ю — 49-річного Андрія та його 30-річну сестру Христину. Жінка була доглядальницею свого брата, у якого діагностували розумову відсталість. До слова, раніше Христину позбавили батьківських прав щодо чотирьох дітей. Зараз вона офіційно є опікункою брата і отримує за це соцвиплати. Проте як виявилося, вона регулярного знущалася із чоловіка, зокрема тримала на ланцюгу біля ліжка.

Не давала достатньо їжі і приковувала ланцюгом

За словами старости села Андрія Кохана, хворий чоловік пів життя провів у психлікарні. Останнім часом був у лікарні Кульпарківській, звідки його у серпні повернули додому і відтоді він проживав із сестрою, її співмешканцем та мамою у будинку в Тернопіллі.

“Люди казали, що він часом жив на озері — втікав з дому, бо не хотів там ночувати. Був настрашений і казав нам, що Христина його б’є”, — додав староста села.

Наприкінці липня соцслужба із комісією мали виїзд до цієї сім’ї, адже родина вважається неблагополучною, а там також мешкає дитина. “Двері до хати нам відкрила мама, Христини вдома не було. В хаті був бардак, а ланцюг був причеплений до дивана. Зі слів мами, Андрій спав на тому дивані, а дочка зі співмешканцем регулярно прив’язували його”, — розповів журналістам староста села Тернопілля.

Того ж дня, 28 серпня, Андрій Кохан звернувся до поліції і повідомив, що доглядальниця знущається із брата з інвалідністю.

Поліція вилучила з дому потерпілого ланцюг із замком

Поліція зреагувала на повідомлення і, провівши обшук, виявила в будинку та вилучила “металевий ланцюг з навісним замком та болт із гайкою”, на які суд вже наклав арешт.

Як вдалося з’ясувати правоохоронцям, жінка утримувала інваліда другої групи з дитинства на ланцюгу щонайменше місяць — з 1 по 28 серпня цього року. Час до часу сестра відв’язувала чоловіка: “Прив’язала за ногу потерпілого до ніжки дивана у спальній кімнаті, кінці якого замикала за допомогою металевого навісного замка на ключ, який носила із собою, чим перешкоджала йому обирати за своєю волею місце знаходження та позбавила останнього можливості вільно пересуватися, харчуватися та справляти свої фізіологічні потреби”, — йдеться у матеріалах справи.

Наразі триває досудове розслідування у справі, суд дозволив слідчим Стрийської поліції вилучити амбулаторну картку потерпілого з лікарні. За словами старости села Тернопілля, психічнохворого Андрія забрали до спеціалізованої лікарні у Стрию.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності