На Львівщині виявили підпільне виробництво свічок з маркуванням відомих брендів

Свічки

Під час обшуків вилучили майже 23 тис. свічок

На Львівщині детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області викрили незаконне виробництво та продаж свічок відомого бренду.Про це 9 жовтня повідомили у БЕБ,

“Організатор разом із чотирма спільниками організували підпільне виготовлення продукції із використанням логотипів відомої компанії”, — йдеться у повідомленні.

Нелегальне виробництво розташовувати в нежитлових приміщеннях, які обладнали спеціальними станками. Розтоплений парафін пресували та розливали у заздалегідь виготовлені полімерні колби. На готову продукцію наклеювали етикетки торгових марок. Надалі контрафакт продавали на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Під час обшуків вилучили майже 23 тис. свічок з маркуванням та 3 спеціальних станки для виготовлення. У кіберполіції розповіли, що ні свічки, ні сировина, з якої вони виготовлялися, не проходили експертиз щодо безпечності їх використання, у тому числі для здоровʼя людей.

“Виготовлену контрафактну продукцію ділки розповсюджували через інтернет по всій території України під виглядом оригінальної. Кіберполіцейські встановили майданчики, через які фігуранти здійснювали збут і припинили їхню роботу”, — йдеться у повідомленні.

Вартість вилученої продукції майже мільйон гривень. Вартість обладнання для виготовлення підробок складає близько 150 тисяч гривень. Слідчі Бюро економічної безпеки України розпочали кримінальне провадження за незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару. Досудове розслідування триває, можлива додаткова кваліфікація.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності