Обвинуваченого у вбивстві Фаріон залишили під вартою

В'ячеслав Зінченко

Захист Зінченка просив відпустити його під домашній арешт

Львівський апеляційний суд залишив під вартою В’ячеслава Зінченка, якого обвинувачують у вбивстві Ірини Фаріон.

Таке рішення судова колегія у складі Оксани Маліновської-Микич, Олега Березюка і Ігоря Галапаца ухвалила на засіданні 8 жовтня під час розгляду апеляції адвокатів Зінченка. Самого Зінченка на суді не було, участь у засіданні він брав дистанційно, перебуваючи в установі виконання покарань №19. Захист обвинуваченого подав скаргу на ухвалу слідчого судді про продовження з/з у вигляді тримання Зінченка під вартою і просив змінити своєму підопічному запобіжний засіб на домашній арешт. 19 вересня Галицький районний суд вже відхилив скаргу захисту Зінченка на це рішення.

Проти цього виступали сторона обвинувачення і потерпілої сторони. На думку прокурорів, під час попереднього судового засідання суддя Галицького суду ухвалив обґрунтоване рішення, а аргументи захисників обвинуваченого є безпідставними.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла. Правоохоронці затримали 18-річного В’ячеслава Зінченка у нього вдома в Дніпрі на шостий день після вбивства. В’ячеславу Зінченку оголосили підозру в умисному вбивстві. За цією статтею йому може загрожувати до 15 років ув’язнення. Захист доньки Ірини Фаріон Софії Семчишин вимагають перекваліфікувати обвинувачення Зінченку на другу частину цієї ж статті, яка передбачає довічне позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності