Львівська міськрада переплатить 9,5 млн грн за ремонт школи в Брюховичах

Львівська міськрада хоче за завищеними цінами відремонтувати школу в Брюховичах

Зокрема лінолеум хочуть постачати на 4,9 млн дорожче ринкової ціни

Управління освіти Львівської міської ради підписало договір з консорціумом “Будінвестгруп” на реконструкцію школи №41 у Брюховичах. Загальна сума контракту склала 229,4 млн грн, однак за даними фахівців проєкту DOZORRO TI Ukraine, присутня значна передплата. Йдеться про завищені ціни на будматеріали на понад 9,5 млн грн.

Як йдеться у повідомленні, у кошторисах зазначили завищені ціни на будматеріали. Наприклад, лінолеум для реконструкції школи у Брюховичах постачатимуть по 1492,48 грн/кв.в. Тоді ж як на ринку ціна того ж товару — до 917 грн/кв.м. Відтак переплата лише на лінолеумі може сягнути 4,9 млн грн. Окрім нього, фахівці виявили завищені ціни на щебінь (2,3 млн грн), а також фарбу, клей, блискавкоприймач та інше.

Аудитори виявили порушення під час обрання переможця тендеру

Держаудитслужба зафіксувала порушення під час обрання переможця тендеру. Як стверджують у DOZORRO, управління освіти Львівської міської ради мало відхилити пропозицію консорціуму “Будінвестгруп”, але натомість підписало з ним договір. “У серпні аудитори розпочали моніторинг закупівлі. Під час нього замовник і підрядник уклали додаткову угоду, знизивши вартість контракту на 5,1 млн грн. Це зниження пов'язане з виключенням у вартість контракту коштів на покриття ризиків, не передбачених законодавством для динамічної договірної ціни. На це порушення і звернули увагу аудитори,” — зазначили фахівці. Аудитори зобов’язали замовника припинити співпрацю, але підрядник відмовився розірвати угоду.

“DOZORRO надіслало звернення до замовника з проханням переглянути кошторис. Це не дало бажаного результату, тому проєкт скерував звернення до прокуратури”.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, “Будінвестгруп” зареєстрували у цього року квітні. Раніше консорціум не мав контрактів у Prozorro. Засновниками є львівське ТОВ “Галич БК” та миколаївське ТОВ “АРТ-МЕГА-СТРОЙ”. Кінцевими бенефіціарами консорціуму є Владислав Міщенко (25%) та Христина Кошарська (75%).

Школу №41 у Брюховичах намагаються відреконструювати протягом восьми років — ще з 2016. У 2018 році переможцем закупівлі стало ТОВ “ХоСаРо”, однак угоду із підрядником розірвали. Згодом Антимонопольний комітет України викрив змову підрядників під час проведення закупівлі для реконструкції школи у Брюховичах. 

Проєкт реконструкції Брюховицької школи передбачає будівництво будівлі з приміщеннями для класів, спортзалів, актового залу та харчоблоку. Роботи фінансуватимуть за кошти Європейського інвестиційного банку та місцевого бюджету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності