На Львівщині засудили переправника двох ухилянтів за кордон

На Львівщині судили переправника ухилянтів за кордон

Переправник разом із двома ухилянтами переліз через загородження на кордоні

Старосамбірський районний суд Львівської області засудив до п’яти років позбавлення волі уродженця Дніпропетровської області, який сам і ще з двома ухилянтами втік у Польщу. Щоправда, суд замінив реальне ув’язнення на 1 рік та 6 місяців іспитового строку.

Як йдеться у матеріалах справи, оприлюднених на початку жовтня, засуджений — Дмитро В. уродженець Дніпропетровської області, безробітний та раніше не судимий.

17 липня цього року він незаконно переправив двох військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон України в Республіку Польща, поза пунктом пропуску з території Хирівської об`єднаної громади Самбірського району Львівської області. Дмитро В. разом із ухилянтами втік до Польщі. Як вказано у вироку, близько 8:00 ранку чоловіки перелізли через загорожу на кордоні. А вже о 13:20 їх затримали польські прикордонники за 1,5 км від кордону і повернули в Україну.

Під час допиту в судовому засіданні обвинувачений розповів, що він, знаючи, що є можливість перетнути державний кордон України поза пунктом пропуску, запропонував своїм двом знайомим втекти у Польщу. На засіданні Дмитро В. щиро розкаявся у вчиненому і сказав, що шкодує про свій вчинок.

Враховуючи те, що обвинувачений свою вину визнав повністю та розкаявся, суд призначив йому п’ять років ув’язнення, замінивши реальний термін на 1 рік та 6 місяців іспитового строку. Також суд повернув понад 90 тис. грн застави, яка була внесена за Дмитра В. . До слова, вирок може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності