На Львівщині викрили двох прикордонників на переправлянні 27 ухилянтів за кордон

На Львівщині викрили прикордонника на переправлянні 27 ухилянтів за кордон

Заступник начальника одного з відділень та інспектор випускали ухилянтів з фейковими документами про інвалідність

На Львівщині детективи Державного бюро розслідувань викрили 29-річного заступника начальника одного з відділень пункту пропуску “Краківець” та інспектора, які допомагали 27 чоловікам виїхати за кордон за фальшивими посвідченнями інвалідів. Вони особисто зустрічали автомобілі із певними військовозобов’язаними й скеровували їх поза чергою. Про це 7 жовтня повідомила пресслужба ДБР.

Оформлював виїзд поза чергою

Як повідомило ДБР, цивільні спільники прикордонників через соцмережі шукали охочих виїхати з України та виготовляли для них фальшиві посвідчення про встановлення III групи інвалідності. Далі ухилянти перетинали кордон через пункт пропуску, на якому їх зустрічав 29-річний посадовець.

Він направляв ухилянтів поза чергою в одну із вільних смуг руху, забирав паспорти та посвідчення про інвалідність та передавав їх інспектору. Заступник начальника запевняв, що ці особи перебувають “на контролі” у керівництва і потрібно зробити все, аби вони якнайшвидше перетнули кордон” — йдеться в повідомленні ДБР. Впродовж травня-червня 2024 року за цією схемою за кордон потрапили 27 чоловіків призовного віку.

Заступнику начальника повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Його відсторонили від виконання обов’язків та обрали запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави. Інспектору пункту пропуску повідомили про підозру у несанкціонованій зміні інформації. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Слідство триває. Правоохоронці встановлюють всі обставини та повне коло осіб, причетних до оборудки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності