Селищний голова з Львівщини не зміг оскаржити постанову щодо преміювання самого себе

Роман Фурда не зміг оскаржити постанову щодо преміювання самого себе

За пів року Роман Фурда преміював себе на чверть мільйона гривень

Буський райсуд не задовольнив апеляцію голови Красненської селищної ради, якого раніше визнали винним за статтею про конфлікт інтересів. Роман Фурда намагався оскаржити постанову суду, за якою його оштрафували через регулярні премії самому собі. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 4 жовтня, у Єдиному державному реєстрі. Як раніше повідомляв LVIV.MEDIA, загалом за пів року селищний голова нарахував собі премії на чверть мільйона гривень.

Суд не задовольнив апеляцію Красненського селищного голови Романа Фурди

За матеріалами справи, Роман Фурда не погодився із рішенням судді першої інстанції і подав апеляцію, в якій просив скасувати постанову і закрити справу. Мовляв, суддя не дослідив докази, які надав Фурда та не врахував заперечення.

“При вирішенні питання про встановлення собі стимулюючих виплат керівник самостійно оцінює свою роботу за певними критеріями, визначеними у відповідних нормативно-правових актах, і встановлює їх конкретний розмір. Приватний (майновий) інтерес такого керівника полягає у заінтересованості отримати заробітну плату у більшому розмірі та впливає на об`єктивність і неупередженість прийняття рішень щодо встановлення собі стимулюючих виплат,” — зазначив адвокат Романа Фурди. Сам підсудний на судове засідання не з’явився.

Попри аргументи адвоката, суд залишив апеляційну скаргу без задоволення. “Селищний голова, як головна посадова особа, яка представляє територіальну громаду, повинен об`єктивно та неупереджено використовувати надані йому повноваження виключно в інтересах територіальної громади, виключаючи вплив приватного інтересу на їх реалізацію,” — йдеться у постанові.

Роман Фурда є чинним селищним головою Красного

На сайті Красненської селищної ради Роман Фурда представлений як чинний голова. Нагадаємо, Роман Фурда регулярно виписував собі премії від 24 серпня 2023 року по 26 березня 2024 року. Найменша сума премії становила 5 тис. грн, а найбільша — 12,8 тис. грн. Загальна сума премій становила більше 250 тис. грн.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, як голова Красненської селищної ради Роман Фурда декларується з 2021 року. Раніше він був на посаді заступника голови Буської райради. Як вказано на сайті селищної ради, 44-річний селищний голова Красного є членом політичної партії “Самопоміч” та проживає у тому ж селищі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності