На Львівщини на 5 років тюрми засудили військового за самовільне залишення служби

На Львівщини на 5 років тюрми засудили військового за самовільне залишення служби

Обвинувачений понад пʼять місяців був відсутній на службі

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним військовослужбовця Михайла Р. у самовільному залишенні військової частини. Солдат понад 5 місяців був відсутній на місці служби. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 2 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Проводив час на власний розсуд

Суд встановив, що солдат Михайло Р. без дозволу командування 23 листопада 2023 року самовільно залишив місце служби. До 29 квітня 2024 року від безпідставно жив за місцем свого проживання, до моменту коли самостійно не прийшов до поліції.

Солдат проводив час на власний розсуд, обов`язки військової служби не виконував, перебуваючи за місцем свого проживання. Під час незаконного перебування за межами вказаного місця служби та військової частини солдат до органів місцевої влади та військового управління з питань подальшого проходження військової служби не звертався, хоча об`єктивно мав можливість це зробити” — йдеться у в року.

Обвинувачений на суді свою вину визнав повністю та пояснив, що необдумано залишив місце служби за станом здоров`я. Він вказував, що хоче продовжувати військову службу і зазначив, що брав участь в бойових діях на Донеччині.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Михайла Р. винним у кримінальному правопорушенні. Йому призначили пʼять років позбавлення волі. Строк відбування покарання рахується з початку тримання під вартою обвинуваченого. На вирок можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності