Екоінспектори Львівщини вимагають у водія 130 тис. грн збитків за збитого на трасі лося

Екоінспекція Львівщини вимагає 130 тис. грн за збитого на трасі лося

Тварина загинула після наїзду автомобіля на трасі Львів-Краковець

Держекоінспектори Львівщини порахували збитки в 130 000 грн за лося, якого водій мікроавтобуса збив на трасі Львів-Краківець. Про це 2 жовтня повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

Екоінспектори висунули претензію водію

Раніше LVIV.MEDIA повідомляли, що 2 вересня поблизу Новояворівська на трасі 28-річний водій за кермом мікроавтобуса Mercedes-Benz Sprinter на смерть збив лося. Аварія трапилась на трасі Львів — Краківець. З фото поліції видно, що через наїзд у машини сильно пошкодило капот та переднє скло. Тварина загинула на місці події.

Державні інспектори з охорони навколишнього середовища провели розрахунок розміру збитків, завданих довкіллю внаслідок вбивства лося європейського — вони становлять 130 000 грн. До слова, лось європейський належить до видів тварин, занесених до Червоної книги України.

“Відповідно до Постанови № 1030, яка регулює компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження тварин і рослин, що охороняються законом, інспектори провели розрахунок розміру шкоди, завданої довкіллю. Сума збитків була встановлена у 130 000 грн. Інспекцією виставлено претензію на добровільну їх відшкодування порушником”, — йдеться у повідомленні.

На водія склали протокол про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає покарання за незаконне знищення видів тварин, що охороняються.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності