Громаді на Львівщині повернули земельну ділянку площею 22,5 га

Селищній раді на Львівщині повернули земельну ділянку площею 22,5 га

Орендарі неналежно виконували умови договору

Громаді селища Великий Любінь, що у Львівському районі, повернули земельну ділянку площею 22,5 га, яку занедбали орендарі. Ділянка розташована біля річища Верещиці та давалась в оренду для рибного господарства, яке так і не створили. Про це 2 жовтня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури

В повідомленні прокуратури немає імен орендарів, однак журналісти LVIV.MEDIA знайшли рішення Господарського суду Львівської області ще від 23 травня 2024 року в якому йдеться про земельну ділянку загальною площею 22,5 га з кадастровим номером 4620955300:02:000:0001, яку повернули Великолюбінській громаді. Орендарями були дві підприємиці Олександра Чабан і Євгенія Клецко.

Детальніше про порушення договору

Приватні підприємиці ще у 2004 році уклали договір на оренди 22,5 га землі з тодішньою Городоцькою районною державною адміністрацією для створення об'єкта рибного господарства. Однак орендарі неналежно виконували умови договору.

Внаслідок безгосподарської діяльності на вказаних землях зафіксували неконтрольоване заболочення та підтоплення ґрунтів, в деяких місцях відбулося стихійне засмічення та неконтрольоване заліснення орендованих площ. Також останні три роки орендарі не сплачували орендну плату” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Відтак суд вирішив розірвати договір на оренду земельної ділянки. Також суд зобовʼязав стягнути з підприємців 1,9 тис. грн боргу за оренду і по 4 тис. грн судового збору. Прокуратура зазначила, що рішення суду вже виконано. Земельну ділянку повернули у фактичне володіння, користування та розпорядження Великолюбінській селищній раді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності