Львівщина передала ще 262 дрони на фронт у межах проєкту “Пташки Перемоги”

Проєкт "Пташки перемоги"

Від початку роботи проєкту на передову відправили вже майже 11,5 тисяч дронів

Ще 262 дрони передала Львівщина оборонцям в межах проєкту “Пташки Перемоги”. Кошти на придбання безпілотників зібрали завдяки низці благодійних ініціатив. Про це 1 жовтня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Сьогодні, 1 жовтня, у межах  проєкту “Пташки Перемоги” зі Львівщини здійснили чергову передачу партії дронів на фронт. Цього разу це 262 безпілотники.

“Маю за честь бути залученим до проєкту, який за час свого існування зібрав вже майже 230 мільйонів гривень. Це майже 12 тисяч дронів, які передали на фронт. Дрони – це, першочергово, захист наших бійців і чим більше буде дронів на фронті, тим менше ми будемо зустрічати наших хлопців і дівчат “на щитах””, – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Щоб зібрати гроші на цю передачу, під час спільного благодійного аукціону Дрогобицької РВА, локального бізнесу та  громад району спільно з Пташками Перемоги учасники задонатили 4 мільйони 162 тисячі гривень.

Ще 1 мільйон 400 тисяч гривень вдалось акумулювати під час проведення благодійного вечора боксу, який організувала українська боксерська промоутерська компанія К.О.Promotions за підтримки благодійного фонду КАVA Ореста та Христини Кавецьких. Частину з цих грошей перерахували на реабілітацію військових. Окрім того, K.О. Pronotions вже придбали і передали дрони військовослужбовцям  64 батальйону 103 бригади, 118 бригади та 120 бригади. Також, понад пів мільйона гривень зібрали під час проведення масштабного digital-мітапу DIGITALKS”, — повідомили у Львівській ОВА.

Цього разу дрони для підсилення обороноздатності отримають воїни:

  • 24 окремої механізованої бригади ім. Короля Данила,
  • інтернаціонального легіону,
  • 68 єгерської бригади,
  • батальйону безпілотних авіаційних комплексів РАРОГ,
  • Львівського прикордонного загону,
  • 77 окремої аеромобільної бригади,
  • 3 штурмової бригади,
  • ССО,
  • ГУР,
  • 10  окремої гірською-штурмової бригади,
  • 80 окремої десантно-штурмової бригади, 
  • “Вовки да Вінчі”.

Зараз на нашому напрямку, а це Лимано-Куп’янський, дуже часто ворог намагається прорватися на броньованій техніці. Приблизно 3-4 дні тому вони пробували зробити прорив із 50 одиницями техніки. А завдяки ”пташкам”, які, до речі, ми отримали під час попередньої передачі, ми знищили 48 одиниць. І надіємось, що надалі даватимемо ворогу “прикурити”, цими дронами також”, - наголосив начальник групи цивільно-військової співпраці 77-ї окремої аеромобільної бригади Юрій Нискогуз. 

Проєкт “Пташки Перемоги” – це всеукраїнська ініціатива, яку започаткували у березні 2023 року. Ініціативу, яка рятує життя воїнів і знищує ворогів, реалізовують волонтери Олександр Тіщенко та Ігор Дулин, засновник громадської організації “Добро. Дій”. Спільно з владою, волонтерами, військовими команда збирає кошти, які скеровує на купівлю дронів. Проєкт реалізують під патронатом начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Нагадаємо, 26 вересня у межах  проєкту “Пташки Перемоги” зі Львівщини здійснили чергову передачу партії дронів на фронт. Того разу це були 450 семидюймових безпілотників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності