Стрілківська сільрада програла в суді справу про 2 га в “Королівських Бескидах”

Національний природний парк «Королівські Бескиди»

Місцева влада намагалася відстояти своє право на цю ділянку

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської області в Західному апеляційному господарському суді відстояли право користування земельною ділянкою комунальним лісогосподарським підприємством. Про це 1 жовтня поінформувала Львівська обласна прокуратура.

Як зазначається в матеріалах справи, мова йде про ділянку, яку 2021 року Указом Президента України з лісового господарства передали Національному природному парку «Королівські Бескиди». Загальна площа землі становить 2 га. Проти цього виступила Стрілківська сільська рада Самбірського району, яка заявила про свої права на цю ділянку, мотивуючи це тим, що раніше законно отримала її від Держгеокадастру як сіножаті.

Однак суд встановив, що ця земельна ділянка законно входить в межі території Національного природного парку. Відповідно вона належить до земель природно-заповідного фонду і не може належати органу місцевого самоврядування.

Врахувавши всі обставини, суд залишив апеляційну скаргу Стрілківської сільської ради без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності