Президент присвоїв 45-й артбригаді з Львівщини ім’я генерала Мирона Тарнавського

Командир 45-ї бригади полковник Олег Файдюк і прапороносна група

Президент Зеленський вручив командирові бригади стрічку з почесним найменуванням

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 1 жовтня, присвоїв 45-й окремій артилерійській бригаді ім’я головнокомандувача УГА генерала Мирона Тарнавського. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У День захисників та захисниць Верховний головнокомандувач вручив стрічку з почесним найменуванням командирові бригади полковнику Олегові Файдюку і прапороносній групі бригади. “Наша 45 окрема артилерійська бригада Збройних Сил України відтепер носить почесне імʼя генерала Мирона Тарнавського! Дякую всьому особовому складу 45 артилерійської бригади за те, що ви робите від початку повномасштабного вторгнення, аби Україна була Вільною. Львівщина пишається вами!”, — зазначив очільник області.

Довідка: Мирон Тарнавський (1869 — 1938) народився на Львівщині. Служив в австро-угорській армії на офіцерських посадах. Брав участь у Першій світовій війні у складі австро-угорської армії на Східному фронті. Очолював Вишкіл і Кіш Українських Січових Стрільців. Згодом командував Легіоном УСС. Служив у збройних силах ЗУНР та в Галицькій армії.

Генерал Тарнавський командував галицькими частинами у боях проти Червоної армії під час спільного походу українських армій на Київ та Одесу. Після закінчення війни оселився на Львівщині і займався громадською роботою. Був дуже авторитетним серед ветеранів. Його похорон перетворився на велелюдну українську маніфестацію. Похований на Янівському цвинтарі у Львові серед стрілецьких могил.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності