На Львівщині повідомили про підозру сімом продавцям підроблених доларів

Затримання фальшивомонетників

Загалом фальшивомонетники реалізували 6 600 підроблених доларів та намагались збути ще 3 300 доларів

На Львівщині оголосили про підозру членам банди фальшивомонетників, які збували підроблену валюту. Про це 30 вересня повідомили Львівська обласна прокуратура і Територіальне управління БЕБ у Львівській області.

Слідство встановило, що до складу групи входило п’ять осіб. Ще двох чоловіків зловмисники до своєї діяльності залучали час від часу. Підозрювані купували підроблені долари, а потім обмінювали їх на гривні в пунктах обміну валют. Також за фальшиву валюту купували вживану техніку. Збувачі підробки отримували 20% винагороди від суми реалізованих коштів.

Детективи задокументували шість злочинних епізодів. Загалом фальшивомонетники реалізували 6 600 підроблених доларів та намагались збути ще 3 300 доларів. Однак в обмінниках виявляли підробки, після чого чоловіки втікали звідти.

Співробітники БЕБ провели 14 обшуків та вилучили 9 автомобілів преміум-класу, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флеш-носії інформації, військово-облікові документи на різних людей, понад 230 тис. грн готівкою в еквіваленті та 23 000 доларів з ознаками підробки.

Усім сімом учасникам групи оголосили про підозру. Їм інкримінують придбання, зберігання з метою збуту та збут підробленої іноземної валюти, а також замах на збут підробленої іноземної валюти. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. Наразі членів групи затримали та взяли під варту з можливістю внесення застави 10 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності