На Львівщині чоловік хотів виїхати з України за хабар прикордоннику

На Львівщині чоловік хотів виїхати з України за хабар прикордоннику

Чоловік пропонував 500 доларів і 100 євро прикордоннику, щоб виїхати до Польщі

Яворівський районний суд виніс вирок Вячеславу Ч., який намагався дати хабар прикордоннику у пункті пропуску Краківець. Чоловік запропонував 500 доларів та 100 євро, щоб йому дозволили перетнути кордон. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 27 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Суд оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень

За даними справи, 17 травня у пункті пропуску Краківець чоловік пропонував старшому лейтенанту прикордонної служби 500 доларів США та 100 євро, щоб уникнути відмови у перетині кордону. Загальна сума хабаря, за курсом Нацбанку на той день, становила понад 24 тисячі гривень.

Чоловік повністю визнав свою вину та уклав угоду про визнання винуватості. Суд ухвалив затвердити цю угоду і призначив йому штраф у розмірі 17 тисяч гривень, який він зобов'язаний сплатити протягом місяця після набрання вироком законної сили. Крім того, суд постановив конфіскувати у власність держави гроші, які чоловік пропонував як хабар.

Якщо обвинувачений не виконає угоду, прокурор має право звернутися до суду з проханням про скасування вироку. На цей вирок ще може бути подана апеляція протягом 30 днів. Вирок набирає законної сили після завершення строку подання апеляційної скарги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності