На Львівщині на три роки тюрми засудили чоловіка за відмову від мобілізації

На Львівщині на три роки тюрми засудили чоловіка за відмову від мобілізації

Уродженець Луганщини в кінці 2023 року ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Турківський районний суд Львівської області визнав винним уродженця Луганської області Олександра Г., який ухилився від мобілізації. Обвинувачений пройшов ВЛК, однак не прибув на відправку у військову частину. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 27 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Визнав свою вину

Як встановив суд, 15 листопада 2023 року Олександр Г. пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. Після ВЛК він отримав повістку на проходження військової служби й повинен був 20 листопада прибути до зазначеного місця, щоб відправитись служити. Попри це обвинувачений умисно не зʼявився до місця відправки на військову службу.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав. Пояснив, що йому відомо, що в Україні введений воєнний стан у зв`язку з військовою агресією РФ, розпочата мобілізація з лютого 2022 року. Проте не надавши переконливих доказів причини неприбуття ні в зазначений день, ні надалі не прибув, оскільки вирішив не іти проходити військову службу” — йдеться у вироку.

Відтак суддя Ростислав Ференц визнав винним Олександра Г. в ухилені від призову на військову службу під час мобілізації. Йому призначили три роки позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності