Держархів Львівщини опублікував записи про народження, шлюби та смерті за 1940-1941 роки

Документ

Серед них — документи з Жовківського, Кам'янка-Бузького та Яворівського районів Львівщини

Державний архів Львівської області опублікував на офіційному електронному ресурсі 16 книг (справ) відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції за 1940-1941 роки. Про це 27 вересня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Оприлюднені книги містять записи про народження, шлюби та смерті людей. Серед них представлені документи з Жовківського, Кам'янка-Бузького та Яворівського районів Львівської області. Також оприлюднили 169 справ Слідчого відділу НКВС у Львівській області (кримінальні справи 1939 - 1950 рр.).

Окрім цього, Державний архів Львівської області оцифрував та опубліковав 290 справ Національного архівного фонду 2 опис 1 “Магістрат королівського столичного міста Львова”.

Також опублікували 6 описів: 

  • Р-3229 оп.35-оп.36 (Управління в справах евакуації українського, польського, чеського та словацького населення при Раді Міністрів УРСР).         
  • Р-3068 оп.1 (Відділ юстиції виконкому Львівської обласної Ради депутатів трудящих, м. Львів).
  • Ф.26 оп.8 (Університет ім. Яна Казимира у Львові).
  • Ф.3 оп.48 (Магістрат міста Львова).
  • Р-3229 оп.2 (Управління в справах евакуації українського, польського, чеського та словацького населення при Раді Міністрів УРСР).

“Оцифрування архівних документів є ключовим кроком до збереження нашої історії та її доступності для сучасних дослідників і майбутніх поколінь. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб кожен охочий міг легко долучитися до дослідження архівів, незалежно від місця проживання. Вже зараз на нашому електронному ресурсі доступні тисячі важливих документів, і ця кількість постійно зростає. Це значно спрощує роботу науковців і допомагає всім зацікавленим краще розуміти історію нашого регіону та країни в цілому”, – зазначила директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що державний архів Львівської області оцифрував та оприлюднив на офіційному сайті ще 100 справ Слідчого відділу НКВС у Львівській області. Справам близько 80 років і вони містять документальні свідчення про політичні репресії, арешти та судові процеси.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності