Нацполіція знешкодила наркоугруповання, яке діяло в 11 областях: зокрема і на Львівщині

Поліція знешкодила наркоугрупування

Нацполіція знешкодила масштабне наркоугруповання та вилучила наркотиків і психотропів на 15 мільйонів гривень

Правоохоронці ліквідували злочинну групу, яка заробляла на збуті заборонених речовин через інтернет-магазин, використовуючи месенджер Telegram. На території одинадцяти областей, зокрема і Львівської, провели поліцейську спецоперацію: затримано п’ятьох зловмисників, знешкоджено дві нарколабораторії та вилучено наркотиків на мільйони гривень. Про це 27 вересня повідомили у поліції Львівської області.

“Наркоторговці організували масштабну мережу з виготовлення та збуту наркотичних речовин через інтернет-магазин, використовуючи месенджер Telegram і схему “мастер-кладів” та закладок по всій території України”, — йдеться у повідомленні.

Щомісяця угруповання заробляло понад 15 мільйонів гривень від продажу амфетаміну та інших наркотиків, виготовлених у підпільних власних лабораторіях, розташованих у Вінницькій та Одеській областях. Всі фінансові операції здійснювали виключно за допомогою криптовалюти. Для конспірації зловмисники постійно змінювали місця фасування, мобільні пристрої, транспортні засоби та віртуальні рахунки.

Одна з учасників злочинної групи отримувала гуртові партії наркотиків через так звані “мастер клади” від лабораторій, після чого фасувала та відправляла логістичними компаніями по Україні. Окрім цього, вона виконувала функції кур'єра, доставляючи наркотики у різні міста за вказівками оператора, з яким спілкувалася через Telegram-канал.

26 вересня під час поліцейської спецоперації провели 34 обшуки на території 11 областей за місцями проживання та перебування учасників групи, а також в їхніх автомобілях. “У результаті ліквідовано дві нарколабораторії та вилучено 35 кг амфетаміну (з яких 27 кг у рідкому стані), 1 350 літрів різних кислот, понад 1 000 літрів прекурсорів, 100 кг оксиду цинку, 500 кг каустичної соди, 23 кг боргіду, 8 кг фенілнітропропену, 10 кг метиламіну тощо. Також вилучено лабораторне обладнання, мобільні пристрої, комп'ютерну техніку, банківські картки”, — йдеться у повідомленні.

За цінами “чорного” ринку, загальна вартість вилученого перевищує 15 мільйонів гривень. Затримано п’ятьох учасників злочинного угруповання віком від 19 до 43 років. Чотирьом слідчі Нацполіції вже повідомили про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах або вчинене повторно. Вирішують питання про повідомлення про підозру ще одному їх спільнику. До суду скерували клопотання про обрання учасникам угрупування запобіжних заходів — тримання під вартою. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно польські правоохоронці вилучили у двох українців наркотики на 64 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності