На Львівщині викрили схему контрабанди техніки Apple

На Львівщині викрили схему контрабанди техніки Apple

До схеми залучали переважно жінок. За добу вони могли до семи разів перетнути кордон

На Львівщині детективи Бюро економічної безпеки викрили схему незаконного ввезення техніки Apple з-за кордону. Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 100 одиниць різної техніки. Про це 26 вересня повідомила пресслужба БЕБ.

Деталі схеми

Організатори схеми залучали переважно жінок. За добу вони могли перейти через ПП “Мостиська — Пшемисль” до семи разів. Техніку переносили в особистих речах і її кількість не перевищувала семи одиниць. Для конспірації жінки перевдягались і періодично декларували один телефон нібито для власного користування.

Серед товарів, що нелегально потрапляли в Україну були в тому числі ліквідаційні лоти “Amazon”, які зазвичай купують у сторонніх осіб в країнах Європейського Союзу, США та Китаю. Техніку завозили в Україну з приховуванням від митного контролю для подальшого продажу у  торгових мережах Львівщини” — йдеться в повідомленні БЕБ.

Також пресслужба БЕБ зазначила, що незаконно переміщені гаджети організатори зберігали у сховищах або транспортних засобах неподалік від кордону. Під час обшуків детективи вилучили 88 штук iPhone 16 pro/16 pro max, дві штуки iPhone 15 Pro Max, AirPods 4,  AirPods Max, Apple Watch 10 series. Триває досудове розслідування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності