Суд наклав арешт на особняк скандальної адвокатки зі Львова Богдани Москви

Суд арештував особняк скандальної адвокатки Богдани Москви

Раніше був накладений арешт на квартиру в центрі міста і на позашляховик Toyota Land Cruiser

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області наклав черговий арешт на нерухомість адвокатки Богдани Москви, яку підозрюють у хабарництві. Про арешт приватного будинку йдеться в ухвалі, яку опублікували 18 вересня в Єдиному державному реєстрі. Раніше суд вже арештовував квартиру в центрі Львова і авто Toyota Land Cruiser, однак під час слідства у Москви виявили ще й приватний житловий будинок.

Богдана Москва володіє арештованим будинком близько 25 років. “Накласти арешт на майно підозрюваної, а саме на житловий будинок, шляхом заборони на його відчуження та розпорядження, до моменту скасування у встановленому порядку. Ухвала підлягає до негайного виконання та може бути оскаржена безпосередньо до Івано-Франківського Апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня її проголошення” — йдеться в ухвалі.

До слова, раніше зятя Богдани Москви, скандального експрокурора Ростислава Ільницького, правоохоронці виявили на горищі у будинку тещі. Чи ховався від правоохоронців Ільницький саме в нещодавно арештованому будинку наразі не відомо.

Справа Богдани Москви

Нагадаємо, Богдану Москву арештували 5 липня через підозру в організації схеми ухилення від мобілізації. Адвокатка за хабар пообіцяла повпливати на медиків і працівників ТЦК, щоб допомогти чотирьом чоловікам уникнути мобілізації.

Суд призначив зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави — 1 млн 816 тис. 800 грн. Хоч захисник Богдани Москви й вимагав зменшити суму застави через відсутність у підозрюваної можливості її сплатити, вже на наступний день після рішення жінка внесла заставу та вийшла з-під варти.

Також суд арештував мобільний телефон та валюту на майже 1,5 млн грн, які жінка мала при собі під час затримання. Також арешт наклали на автомобіль Toyota Land Cruiser, земельну ділянку і квартиру в центрі Львова. Згодом суд не задовольнив апеляційні скарги щодо скасування арешту на майно адвокатки.

Родинні звʼязки адвокатки

Варто зазначити, що Богдана Москва є родичкою колишньої дружини ексначальника ДБР Романа Труби, а її дочка Роксолана влаштувалася на роботу в Державне бюро розслідувань саме тоді, коли Труба його очолював — у 2016 році. У 2021 році, все ще працюючи в бюро, Роксолана Москва придбала новий Audi Q8, ціна якого в салоні — понад 2,3 млн грн (близько 85 тис. доларів за тодішнім курсом).

Вперше у масштабний публічний скандал Богдана Москва із сім’єю потрапила у 2023 році, після розкішного весілля її доньки Роксолани та експрокурора Ростислава Ільницького. Святкування проходили в п’ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова. Список гостей налічував 300 людей, а торт, за оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності