У Сокалі водійка уникла штрафу за на смерть збитого собаку

В Сокалі суд не оштрафував водійку за збиту собаку

Собака раптово вибіг на дорогу і потрапив під колеса авто

Суд у Сокалі виправдав водійку Ford, яка на смерть збила собаку. Суд встановив, що жінка не порушувала правил дорожнього руху, а пес раптово вибіг на дорогу і потрапив під колеса авто. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 23 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

Водійка не перевищувала швидкість

Випадок трапився 19 липня ввечері у селищі Жвирка. Оксана Г. за кермом Ford Focus збила собаку на вулиці Мазепи, 12. Через аварію тварина загинула. На водійку склали адмінпротокол про порушення ПДР. Оксана Г. пояснила, що не перевищувала дозволену швидкість: “В письмових поясненнях своєї вини не визнала та зазначила, що рухалася зі швидкістю близько 30 км/год та собака несподівано вибіг на проїжджу частину та вона не могла передбачити цього”.

Собака біг поблизу хазяїна без повідця

Суд взяв до уваги схему місця ДТП, з якої було видно, що пес біг поблизу власника на велосипеді без повідця і тоді раптово вибіг на дорогу і потрапив під автомобіль. “В даному випадку відсутній факт порушення водієм Правил дорожнього руху, оскільки власник собаки не забезпечив належного нагляду та контролю, що і стало причиною наїзду водієм на собаку та її загибель,” — йдеться у постанові суду. Відтак, справу закрили через відсутність складу адмінправопорушення.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині оштрафували власницю собаки, який бігав по селі без намордника. Також у Кам’янці-Бузькій оштрафували водія Volkswagen за збиту собаку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності