Ексголова сільської ради з Яворівщини отримав підозру у земельній афері на мільйон

Колишній сільський голова з Яворівщини отримав підозру в земельних махінаціях

Як сільський голова, посадовець незаконно передав 1,8 га комунальної землі

Колишньому голові сільської ради на Яворівщині повідомили про підозру у земельних махінаціях. Посадовець передав 1,8 га комунальної землі вартістю близько 1 млн грн. Ексголову підозрюють у зловживанні службовим становищем, про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі у понеділок, 23 вересня. Наразі підозрюваний є депутатом міськради Яворівського району.

Як йдеться у повідомленні, колишній сільський голова незаконно передав у власність 1,8 га землі у листопаді 2020 року. Сільрада надала дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою. Коли проєкт був готовий, земельну ділянку зареєстрували у Державному земельному кадастрі та присвоїли їй кадастровий номер.

Кадастровий номер присвоїли якраз тоді, коли сільраду включили до Новояворівської територіальної громади, відтак і рішення про затвердження проєкту та передачу ділянки цьому громадянину мало прийматися вже на сесії Новояворівської міськради. Попри це, сільський голова видав заднім числом рішення та протокол голосування, на підставі якого охочий отримати землю незаконно зареєстрував речове право на цю землю.

Внаслідок таких дій службовця з комунальної власності територіальної громади незаконно вибула земельна ділянка площею 1,8 га. Вартість вказаної землі складає понад 1 млн грн”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Наразі колишній голова однієї з сільрад Яворівщини, а зараз чинний депутат однієї з міськрад Яворівського району отримав підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності