У Шегинях благодійний фонд намагався ввезти вантажівку як гуманітарну допомогу

У Шегинях зупинили вантажівку, яку ввозили як гуманітарку

Керівник благодійного фонду хотів уникнути сплати митного податку

У пункті пропуску Шегині – Медика митники викрили спробу ввезення комерційного вантажу під виглядом гуманітарної допомоги. Керівник благодійного фонду з Харкова намагався провезти вантажівку вартістю понад мільйон гривень. Про це 20 вересня повідомили у Львівській митниці.

За даними митників, вантажний автомобіль MAN, зареєстрований як гуманітарний вантаж для благодійного фонду з Харкова, приїхав з Європи у пункт пропуску Шегині – Медика. За кермом автомобіля був громадянин України.

“У перевізника не було при собі жодних документів, які би підтверджували факт вивезення транспортного засобу з території Європейського Союзу як гуманітарної допомоги”, — йдеться у повідомленні.

Під час огляду митники знайшли документи на купівлю автомобіля MAN 2010 року випуску, вартістю 28 тисяч євро, що становить приблизно 1,3 мільйона гривень. Виявилося, що керівник благодійного фонду намагався ввезти товар як гуманітарний вантаж, щоб уникнути митних платежів. Митники склали протокол за фактом приховування товару від митного контролю і передали справу до правоохоронних органів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності