На Львівщині водій Opel уник покарання за смертельну ДТП

На Львівщині водій Opel уник покарання за смертельну ДТП

Внаслідок ДТП загинув водій Volkswagen Golf

Пустомитівський районний суд Львівської області визнав винним Андрія В. у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Однак суд звільнив винуватця ДТП від покарання і призначив йому іспитовий строк, йдеться у вироку, який оприлюднили 19 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Деталі смертельної ДТП

Аварія трапилась 22 серпня 2023 року, близько 22:20, в селі Ямпіль на дорозі “Київ — Чоп”. Обвинувачений водій Opel Insignia порушив ПДР внаслідок чого зіткнувся з Volkswagen Golf. Через зіткнення водій Volkswagen загинув на місці інциденту. Також тоді патрульна поліція повідомила, що троє пасажирів Opel були госпіталізовані. До того ж Андрій В. виявився поліцейським управління патрульної поліції Львівської області, який в момент ДТП перебував поза службою. Поліцейського відсторонили від виконання службових обов'язків.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість визнав повністю, щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих. Між ним та потерпілою стороною була укладена угода за якою він просить вибачення. Також обвинувачений частково відшкодував моральну шкоду в розмірі 250 тис. грн, а питання повного відшкодування як моральної, так і майнової шкоди, буде між сторонами вирішуватись в порядку цивільного судочинства після отримання потерпілими страхових виплат” — йдеться у вироку

Відтак суд визнав Андрія В. винним і призначив йому три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. Однак суддя Володимир Мусієвський звільнив обвинуваченого від покарання і призначив йому два роки іспитового строку. Також суд зобовʼязав стягнути з Андрія В. понад 37,5 тис. грн за проведення судових експертиз.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності