У Краківці прикордонники знайшли в багажнику авто скрипку Страдіварі

У Краківці прикордонники знайшли в багажнику авто скрипку Страдіварі

Скрипку відправили на експертизу, щоб визначити чи це оригінал

На кордоні з Польщею прикордонники знайшли у багажнику автомобіля скрипку, що може бути рідкісним інструментом італійського майстра Страдіварі. Інструмент відправили на експертизу. Про це 19 вересня повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Скрипка має маркування 1728 року

Прикордонники у пункті пропуску Краківець зупинили автомобіль, який виїжджав з України, і виявили у багажнику скрипку, яка може бути зроблена знаменитим італійським майстром Антоніо Страдіварі. Скрипка має позначку "Antonius Stradiuarius Cremonensis Faciebad Anno 1728", що свідчить про можливе походження з 1728 року.

“Скрипка може бути оригінальним інструментом, виготовленим італійським майстром Антоніо Страдіварі. Цей інструмент вирізняється особливою чистотою звучання й неабияк цінується у світі”, — йдеться у повідомленні.

Інструмент вилучили для експертизи, яка визначить, чи це оригінал, і чи має він культурну та історичну цінність. До слова, скрипки Страдіварі відомі своєю чистотою звучання і вважаються надзвичайно цінними в усьому світі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності