СБУ затримала ще одного заступника голови Солонківської ОТГ на хабарі в 4 тисячі доларів

Микола Пущак

Йдеться про заступника Богдана Дубневича — Миколу Пущака

СБУ ліквідувала корупційну схему, яка діяла в одній з ОТГ Львівського району й затримала на хабарі заступника голови однієї з ОТГ Львівського району. Як відомо LVIV.MEDIA з власних джерел, йдеться про Солонківську територіальну громаду і затриманого 39-річного Миколу Пущака. За попередньою інформацією, заступник Богдана Дубневича взяв 4000 доларів за земельні питання. Інформацію про обшуки підтвердила СБУ у четвер, 19 вересня.

4 тис. доларів за вирішення земельних питань

Як повідомили в СБУ, у середу, 18 вересня, було затримано першого заступника керівника територіальної громади. “За даними слідства, фігурант вимагав гроші за вирішення “земельних питань”. В обмін на хабарі посадовець гарантував “сприяння” в отриманні відповідних документів щодо поділу земельної ділянки, яку орендують підприємці. Свої “послуги” посадовець оцінював у 4 000 доларів США”, — повідомила СБУ. Як додали у поліції, Пущак вимагав хабар у приватного підприємця “за сприяння у прийнятті сесією місцевої сільської ради позитивного рішення щодо поділу земельної ділянки площею 1,3421 га. Грошові кошти та речові докази причетності затриманого до протиправної діяльності вилучено”.

За даними LVIV.MEDIA йдеться про Миколу Пущака. За 4 тис. доларів службовець обіцяв вплинути на своїх колег щодо прийняття позитивного рішення на сесії органу місцевого самоврядування. Співробітники СБУ задокументували злочинні дії посадовця та разом із поліцією затримали його.

Журналісти намагалися зв’язатися з Миколою Пущаком, однак його телефон перебуває поза межами досяжності. Наразі Миколі Пущаку вже повідомлено про підозру за одержання неправомірної вигоди. Вирішуються питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Дубневич заявив, що він “щось” чув про затримання

Напередодні інформація про затримання Миколи Пущака ширилася й у соцмережах, окрім того, йшлося про обшуки й у самого Богдана Дубневича, який є керівником Солонківської ОТГ і начальником Пущака.

Проте у коментарі LVIV.MEDIA Богдан Дубневич заявив, що обшуків ані в нього, ані в його заступника Миколи Пущака не проводили. Про затримання Пущака щось чув, але нічого не знає, мовляв, Микола Пущак зараз перебуває у відпустці. «Раз чоловік є в відпуску, для чого мені його турбувати? Не дзвонить чоловік — значить йому нічого не треба. Я ж йому не тато», — додав Дубневич.

Микола Пущак не раз потрапляв у скандал

39-річний Микола Пущак став відомим після того, як бувши депутатом від “Європейської солідарності”, у листопаді 2020 року разом із не менш одіозним тодішнім депутатом Андрієм Жидачеком, на позашляховику Mercedes G 500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів. Після розголосу обидвох виключили з партії.

До слова, нещодавно, 23 серпня, на хабарі затримали й того ж Андрія Жидачека, який на сьогодні є заступником Богдана Дубневича. Його впіймали на отриманні 1000 доларів хабаря за сприяння в узаконенні приватизації земельної ділянки та житлового будинку. Згодом його взяли під варту із заставою у 241 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності