• Головна
  • Новини Львівщини
  • У Клінічному центрі дитячої медицини у Львові запрацювала сучасна бактеріологічна лабораторія

У Клінічному центрі дитячої медицини у Львові запрацювала сучасна бактеріологічна лабораторія

У Клінічному центрі дитячої медицини у Львові запрацювала сучасна бактеріологічна лабораторія

На відкритті лабораторії була присутня Олена Зеленська і британський бізнесмен лорд Ешкрофт

У Львові в Клінічному центрі дитячої медицини “Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр” оновили бактеріологічну лабораторію. На удосконалення та перезапуск лабораторії виділив 200 тис. доларів британський бізнесмен та меценат лорд Ешкрофт за сприяння фундації першої леді України Олени Зеленської. Про це 18 вересня повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Оновлена лабораторія

Бактеріологічна лабораторія потребувала модернізації тому, що після початку повномасштабної війни дитячий клінічний центр став всеукраїнським медичним хабом для лікування, а у вкрай складних випадках, місцем звідки перевозять важкохворих дітей у клініки за кордоном. До того ж це єдиний медзаклад, де на заході України проводять трансплантації кісткового мозку дітям.

Оновлена бактеріологічна лабораторія дозволяє посилити інфекційний контроль для проведення онкологічного лікування, трансплантацій, хірургічних втручань та складних методів лікування для усіх пацієнтів. Крім того, вона виконує сучасні обстеження для партнерських лікарень. Багато процесів автоматизували, відтак медики мають більше часу для персональних консультацій” — йдеться в повідомленні Максима Козицького.

З ініціативи Фундації Олени Зеленської у приміщенні бактеріологічної лабораторії зробили капітальний ремонт, закупили медичне обладнання й меблі. Реалізувати цей проєкт вдалося завдяки благодійному внеску британського лорда Ешкрофта у розмірі 200 тис. доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності