Бігав по селі без намордника: на Львівщині оштрафували власницю собаки

Злий собака на дорозі
Фото: Фото умовне

Хазяйка пса вдруге за рік порушила порушила правила утримання домашніх тварин

Яворівський райсуд визнав винною власницю собаки, бо її пес бігав по селі без намордника. Жінка повторно за рік порушила правила утримання домашніх тварин, суд призначив порушниці штраф. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 16 вересня, у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За матеріалами справи, собаку Іванни Д. помітили ввечері, 16 червня, на вулиці Круглий Дуб у селі Середній Горб, що на Яворівщині. Пес бігав по дорозі без намордника, що є порушенням правил утримання домашніх тварин. У документі зазначили, що дане правопорушення зафіксували вдруге за рік. Відтак на Іванну Д. склали протокол.

Порушниця сплатить 340 грн штрафу

На засідання суду порушниця не прибула, тож справу розглянули без її участі. Суддя Ігор Матвіїв визнав власницю пса винною та призначив штраф — 340 грн. Також Іванна Д. має сплатити 606 грн судового збору. Штраф потрібно сплатити протягом 15 днів, інакше суму можуть подвоїти. Постанову ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Нагадаємо, у Львові суд оштрафував власника собаки породи коргі, який побив хазяїна бійцівського пса, тварина якого хотіла покусала його собаку. Через побиття потерпілий власник бійцівської собаки отримав перелом щелепи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності