У Львові мешканку Вінниці оштрафували за ввезення авто під виглядом гуманітарної допомоги

У Львові мешканку Вінниці оштрафували за ввезення авто під виглядом гуманітарної допомоги

Жінка провезла авто через митницю як гуманітарну допомогу одній із військових частин

Галицький районний суд визнав винною мешканку Вінниці, яка ввезла в Україну авто під виглядом гуманітарної допомоги і не передала його військовій частині. Жінку оштрафували за подання неправдивої інформації при ввезенні Land Rover Freelander, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 16 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

Військова частина не отримала машину

Суд встановив, що 4 жовтня 2022 року Катерина К. ввезла Land Rover Freelander через пункт пропуску Угринів — Долгобичув, вказавши як одержувача військову частину. Однак, військова частина не підтвердила отримання машини. Крім того, як додали у частині, заявки на отримання вказаної машини не надавались. “Громадянкою було ввезено транспортний засіб … на митну територію України в якості гуманітарної допомоги для потреб військової частини , який в подальшому не передано та подано документи, що містять неправдиві відомості щодо одержувача гуманітарної допомоги,” — йдеться в документі.

Суд визнав винною Катерину К. за подання неправдивих відомостей при ввезенні автомобіля і наклав на порушницю штраф, що відповідає 100% вартості автомобіля — 71 415 грн. Також вона сплатить судовий збір розміром 606 грн. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині позашляховик преміального класу хотіли завезти під виглядом гуманітарної допомоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності